06 10 80 81 87 info@houth.nl
specialistische fysiotherapie met brede kennis

Revalidatietraining op maat in de Betuwe

Revalidatietraining

Wil jij pijnklachten verminderen, zodat je weer meer dingen kunt doen? Revalidatietraining in Maurik heeft al veel mensen voor jou geholpen te herstellen van pijnklachten, blessures, botbreuken, gescheurde spieren en andere klachten. Er zijn verschillende vormen en methoden van revalidatietraining, waardoor je altijd een behandeling op maat krijgt.

Wat is revalidatietraining?

Revalidatietraining is een training die je helpt om sneller te revalideren. Het helpt je bijvoorbeeld te herstellen van een fysiek trauma, zoals een botbreuk of een gescheurde spier. Een fysiotherapeut kan je daarnaast helpen te herstellen van een operatie of hij kan je juist voorbereiden op een komende operatie, zodat je na de ingreep sneller weer de oude bent. Het doel van deze trainingen is om pijn van blessures of behandelingen te verminderen of volledig te laten verdwijnen. Zo vind je weer meer plezier in dagelijkse bezigheden.

Welke vormen van revalidatietraining zijn er?

Er zijn verschillende trainingen die wij aanbieden:

Pre-operatieve fysiotherapie

Pre-operatieve therapie heeft als doel je zo fit mogelijk te maken voor je een chirurgische ingreep ondergaat. Hoe sterker je bent voor de operatie, hoe sterker je eruit komt.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat pre-operatieve therapie:

  • Het risico op complicaties vermindert tijdens de operatie
  • Het risico op complicaties vermindert na de operatie
  • Je verblijf in het ziekenhuis verkort

Wij zorgen ervoor dat je het maximale uit je training haalt door een trainingsprogramma op te stellen dat bij jou past.

Postoperatieve fysiotherapie

Postoperatieve therapie helpt je om te revalideren na een operatie. Dit is een goede behandeling na een heup- of knieoperatie, maar de therapie is ook aan te raden na bijvoorbeeld een hartoperatie. Met behulp van oefeningen die gericht zijn op jouw unieke behoeften, herstelt deze therapie je lichaam.

Sportfysiotherapie

Wanneer je een sportspecifiek trauma hebt opgelopen of klachten ervaart tijdens het sporten, is een goed en volledig herstel belangrijk. Sportfysiotherapie helpt je snel weer van je favoriete activiteiten te genieten. Je kunt ook een sportfysiotherapeut om hulp vragen als je professionele begeleiding wilt wanneer je aan sporten wilt beginnen of wanneer je veilig wilt sporten met een chronische aandoening. Sportfysio is voor jong en oud en zorgt ervoor dat je (weer) het maximale uit je sportieve activiteiten kunt halen.

Verschillende behandelmethoden

Afhankelijk van het doel van de therapie, je conditie en de reden van het starten van een revalidatietraining, wordt een programma voor je opgesteld. Er zijn verschillende methoden mogelijk.

Groepstherapie

Groepstherapie werkt zeer motiverend, omdat jij niet de enige in de zaal zult zijn die zijn doelen wil behalen. Een groepstherapiesessie kan onder andere bestaan uit circuittraining, waarbij cliënten een circuit afleggen met verschillende oefeningen, of duotraining. Hierbij voer je oefeningen uit in tweetallen. Andere mogelijke invullingen van sessies zijn spelvormen, groepsoefeningen en specifieke training in kleinere groepen.

Individuele therapie

Ook individuele therapie is mogelijk. Wanneer je een op een samenwerkt met je fysiotherapeut om het onderste uit de kan te halen, zul je snel je stabiliteit terugkrijgen en je conditie verbeteren. Een geheel persoonlijk behandelprogramma zorgt ervoor dat jij het beste uit je sessies haalt.

Maak een afspraak

Heb je een blessure opgelopen, ervaar je chronische fysieke klachten of wil je snel weer op de been zijn na een operatie of volledig herstellen en weer topfit worden voor je sport? Revalidatietraining is een onmisbaar element van je herstel. Bij ons kun je terecht in Maurik voor verschillende vormen van fysiotherapie. Maak een afspraak voor een intakegesprek of neem vrijblijvend contact op.

 

  • Onderzoek
  • Behandeling met dry needling, bindweefseltechnieken, manipulaties, taping, 4xT methode en training. 
  • Pijnvrij trainen onder begeleiding; de juiste oefeningen voor jouw klachten, persoonlijk of in kleine groepen. 
  • Pijncoaching; video’s, uitleg en teksten
  • Voedingsbegeleiding om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan.
  • Oefeningen voor thuis met voorbeeldvideo’s.

Wilt u een afspraak maken voor revalidatietraining?