06 10 80 81 87 info@houth.nl

specialistische fysiotherapie met brede kennis

Dry needling: voor het behandelen van pijnlijke spieren

Dry needling

Gespannen spieren zorgen vaak voor pijn en andere nare klachten. Heb je regelmatig last van pijnlijke of stijve spieren? Bij Houth in Maurik combineren we personal training met sport, voeding en fysiotherapie. Naast het geven van reguliere fysiotherapie behandelingen kies je bij ons ook voor Dry needling. Dit is een behandelmethode om verhardingen en pijn in de spieren tegen te gaan. De behandeling wordt altijd gegeven door een ervaren en gecertificeerde fysiotherapeut. Wat gebeurt er precies tijdens Dry needling en bij welke klachten biedt deze behandelmethode uitkomst? En waarom loont het om bij ons langs te komen voor een fysiotherapie behandeling? Lees hieronder verder. 

Wat is Dry needling?

Dry needling is een behandelmethode om gespannen spieren effectief te behandelen. Door middel van een speciale techniek triggert een fysiotherapeut spieren om spanningen en verkrampingen onder handen te nemen. Bij deze behandeling maakt een fysiotherapeut gebruik van een acupunctuurnaald, maar er wordt geen vloeistof de spieren ingespoten. Met de naald wordt een spier kortdurend geprikkeld. Een fysiotherapeut doet dit op specifieke punten, die ook wel ’triggerpoints’ worden genoemd. Deze verkrampingen bevinden zich vaak in de nek, schouder, rug of bil. Triggerpoints ontstaan meestal door blessures tijdens het sporten, stress, een ongeval, een verkeerde houding of overbelasting.

Bij welke klachten helpt Dry needling?

Dry needling helpt perfect bij verhardingen in spieren die niet meer ontspannen. Dit leidt vaak tot stijfheid, krachtverlies, (uitstralende) pijn en allerlei beperkingen tijdens het bewegen. Om die reden wordt deze behandelmethode vaak ingezet bij rugklachten en bilklachten. Het belangrijkste doel is dat spieren beter gaan ontspannen. Daarnaast wordt de behandeling ook toegepast wanneer mensen last hebben van allerlei nekklachten of schouderklachten. Herken jij je in deze symptomen en wil je met minder pijn in het leven staan? Kom dan vooral in actie en kies voor een effectieve behandeling door een ervaren fysiotherapeut.

Voor een complete aanpak van uw pijnklacht

Houth is gevestigd in Maurik en helpt je graag om het maximale uit jezelf te halen. Dit doen wij door middel van personal training en fysiotherapie, maar ook door het geven van krachttraining, voedingsadviezen, coaching en osteopathie. Het is altijd mogelijk om bij ons een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen om je doelen te verwezenlijken. Heb je last van pijnlijke of verkrampte spieren en gaat je voorkeur uit naar Dry needling? Neem direct contact met ons op om een behandeling in te plannen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig om te starten. We zien je bericht graag tegemoet!

 

  • Onderzoek
  • Behandeling met dry needling, bindweefseltechnieken, manipulaties, taping, 4xT methode en training. 
  • Pijnvrij trainen onder begeleiding; de juiste oefeningen voor jouw klachten, persoonlijk of in kleine groepen. 
  • Pijncoaching; video’s, uitleg en teksten
  • Voedingsbegeleiding om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan.
  • Oefeningen voor thuis met voorbeeldvideo’s.

Wilt u een afspraak maken voor dry needling of fysiotherapie?