06 10 80 81 87 info@houth.nl

Is de 4xT methode iets voor mij?

4xT methode

4xT methode

Heb je last van gewrichtsklachten? De 4xT methode kan deze klachten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Deze nieuwe behandelmethode die uitgaat van het 4xT stappenplan (Testen, Triggeren, Tapen en Trainen) -waarbij behandeling van de fascie centraal staat- wordt door deskundigen gebruikt in de wereld van orthopedische revalidatie. Het is voor bepaalde klachten namelijk zeer effectief gebleken!

Wat is de 4xT methode?

De 4xT methode bestaat uit een stappenplan:

  • Testen: de therapeut bepaalt voor iedere behandeling hoe het gewricht dat klachten geeft, beweegt en hoeveel pijn dit geeft.
  • Tapen: met behulp van tape wordt de beweging van het gewricht in de juiste richting gestuurd.
  • Triggeren: tijdens deze stap past de therapeut manuele therapie en mobilisatietechnieken toe.
  • Trainen: er wordt een op maat gemaakte, medische fitnesstraining voorgeschreven om ervoor te zorgen dat positieve resultaten behouden worden.

4xT biedt een heel andere manier van revalideren dan standaard behandelingen bieden. De therapeut die de 4xT methode toepast, kijkt niet enkel naar de gewrichten die klachten geven, maar neemt het hele lichaam mee in zijn beschouwing en behandeling.

Voor wie is 4xT?

Deze behandelmethode is geschikt voor vrijwel iedereen die gewrichtsklachten ondervindt aan de nek, rug, elleboog, schouder, knie of enkel. Daarnaast wordt 4xT gebruikt voor behandelingen van littekenweefsel, longziekten en andere chronische aandoeningen. In sommige gevallen kan iemand die revalideert na kanker ook baat hebben bij de 4xT methode. Heb jij gewrichtsklachten of een chronische aandoening en ben je benieuwd of 4xT iets voor jou is? Wij bij Houth geven je graag antwoorden op je vragen. Neem contact op voor meer informatie of boek een afspraak.

Waarom kiezen voor 4xT?

Dankzij de eerste stap van de 4xT methode – het testen – kan de behandeling zeer specifiek worden afgestemd op de behoeften van je lichaam. Door de gerichte behandeling en de juiste begeleiding gaat revalidatie sneller. Zo bespaar je jezelf pijn, maar ook tijd en kosten van extra behandelingen. Bovendien blijkt deze revolutionaire methode voor een blijvend resultaat te zorgen. Je hebt dus minder kans op een terugval in je revalidatie.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op voor fysiotherapie.