Door blessures een lange tijd niet kunnen en durven sporten. Deze zomer een challenge aangegaan welke werd begeleid door Melvin. Door zijn toewijding voor de sport, serieuze aanpak, afwisseling in de lessen, jezelf beter laten voelen en het zien van resultaat, ga ik weer graag sporten. Melvin bedankt en tot de volgende les!

Corine den Hartog

In 2011 is bij mij MS geconstateerd. Ik was tot die tijd altijd actief met sporten. Door de beperkingen die mijn MS met zich meebrengt was sporten ineens heel anders geworden. Na vier jaar therapie is Melvin mij gaan trainen. Hij heeft veel oefeningen waardoor ik veel beter ben gaan lopen en ben nu zelfs gaan hardlopen. Ik heb het vertrouwen weer terug dat ik met een chronische ziekte ook kan sporten en goed kan bewegen. Melvin kan goed inschatten welke oefeningen per keer nodig zijn om het maximale resultaat te krijgen.

Bianca Tofohr

Een blessure hoeft geen reden te zijn om niet te sporten! Door een blessure aan mijn voet mocht ik een jaar lang niet mijn voet belasten. Sporten en zelfs wandelen waren geen optie. Na 8 maanden wilde ik echter graag weer in beweging komen, zonder mijn voet te overbelasten. Het was daarom een bonus om met een trainer te werken die ook fysiotherapeut is. Melvin heeft mij met een opmaat gemaakte programma geholpen om van stilstand weer volop in beweging te komen en om binnen 3 maanden weer fit te worden. Met als bijkomend voordel dat de stiekem aangegroeide extra kilo’s er weer af zijn. Dus wij verleggen de doelen en sporten door, op naar het nieuwe tennisseizoen.

Angelina Scheper

Toen ik met TEC in de topklasse speelde en de kans groot was dat wij zouden promoveren naar de tweede divisie van het amateurvoetbal wist ik dat ik dit er niet zomaar even bij zou doen. Bij healthcentrum Juliën liep ik Melvin tegen het lijf. We kenden elkaar nog uit de tijd toen we beide nog in de jeugd bij Fc Lienden voetbalden. Al snel ging het over sporten, rusten, voeding en trainen. Hierdoor raakten we beide zo enthousiast dat we een afspraak hebben gemaakt om mij klaar te stomen voor het komende seizoen. Doelen, schema’s, voeding en trainingen werden speciaal afgestemd om topfit aan de competitie start te beginnen.
Ik trainde voorheen al veel, maar schrok eigenlijk van mezelf toen ik getest werd bij de eerste training. Na deze training heb ik drastische maatregelen genomen, gestopt met roken, voedingsschema volgen, trainen volgens schema en voldoende nachtrust nemen.
Ik merkte dat ik al snel stappen maakte in kracht en explosiviteit. Maar ook in houding en mentaal opzicht door mezelf aan de schema’s te houden. Ik ben erg gestimuleerd tijdens en buiten het trainen door Melvin, wie mij steeds herinnerde aan dat ene doel; topfit worden.
Het is hard werken tijdens de uitvoering van de oefeningen, hij haalt het beste in mij naar boven en drijft me tot het uiterste. Aan alles merk ik hoe hij zijn vak benaderd, tot in de puntjes gedetailleerd, overal is over nagedacht, laat niets aan toeval over en kan elke vorm onderbouwen waarom je deze specifieke oefening doet. Klinkt heel serieus, buiten de oefeningen om voelt hij prima aan hoe hij je benaderd. De ene keer een dolletje, de andere keer een aanwijzing of zegt hij niets; bijvoorbeeld als ik kapot zat. Belangrijkste voor mij was dat hij mijn arbeid en rust verhouding goed in de gaten heeft gehouden, waardoor blessures voorkomen worden. Vanuit mijzelf ben ik erg gedreven en moest hij weleens op de rem trappen.
De inhoud van de training was de eerste 6 weken kracht opbouwen, vervolgens zijn we daarna 4 weken intensief gaan werken aan de explosiviteit wat zich vertaald heeft op het veld. Nu een half jaar verder heb ik veel meer kracht gegenereerd, ben ik een stuk leniger geworden, ben ik explosiever tijdens de sprint en wendbaarder in kleine ruimtes. Dit geeft mij voordeel ten opzichte van mijn tegenstanders. Tevreden? Zeker! Klaar? Er is altijd ruimte voor verbetering, maar daar moet je zelf wel voor open staan. Op dit moment train ik nog steeds 3x per week naast het voetbal. Het is een mindset geworden, een way of living, ik voel me fit, gezond en zit heerlijk in mijn vel!

Sven van Ingen
Sven van Ingen